Stine & Christian i Mellemamerika

Hvad kan man forvente at læse om her på disse sider..??
Tja, måske lidt om Tortillas og Coronas. Hajer og havskildpader. Ruiner og vulkaner. Brøleaber og kolibrier.

Mit billede
Navn:

Tag imod livet. Tro på at livet vil dig det bedste. Selv når det ser mørkest ud. Selv når det ikke er til at gennemskue en mening. Selv når sorgen og smerten fylder. Natten er altid mørkest lige inden daggry - men daggry kommer. Hver gang. Hav tillid til din livsproces. Hav tillid til at lyset vender tilbage. Selv det mindste lys kan altid fortrænge endda det kraftigste mørke. Hav tillid.

fredag, november 11, 2005

Farvel til Guatemala

I morges krydsede vi graensen og er nu i Mexico igen. Vi havde et par travle rejsedage for at komme til graensen. 9 busser og en taxi paa 2 dage - og det er ikke i DSB klassen. Det slider lidt paa kraefterne og vi falder da ogsaa bare om, naar vi kommer til hotelvaerelset, der ogsaa har vaeret noget skrammel paa det senste. Vi rejste vaek fra den slagne vej og Lonely Planets kort og beskrivelser. Og derfor var vi lidt paa herrens mark, naar vi skulle finde busser og hoteller. Men det er ogsaa det der giver de anderledes oplevelser.
Vi stoppedede i byen Chichicastenango for at opleve det ugentlige marked, hvor omraadets Maya befolkning stroemmer til for at saelge deres varer. Det er et helt fantastisk skue; farverige vaevninger og broderier, trae og keramik, laeder og metal, ja alt i haandvaerk. For ikke at tale om dagligvarer som frugt, groent og husdyr til baade stalden og gryden. Og ja, vi spenderede paa lidt af hvert, men det bliver nok svaert at faa det hele med hjem - i èt stykke.
Rejsen gik videre til Huehuetenango, der, hvis man har tid, skulle vaere et godt udgangspunkt for videre opdagelsesrejse ind i bjergene hvor Maya landsbyer ligger spredt ud over det hele. Men vi er ved at have travlt, hvis vi skal naa en flyver paa fredag i Mexico City og det hele ikke skal gaa op i bumlebusser. Saa Huehue blev kun et transit for den videre faerd til graensen og San Cristobal i Chiapas, hvor nu har forkaelet os selv med et vaerelse til 300 pesos (200kr). Det' den rene luxus!Rent og paent med eget bad, og fri internetadgang!

Der er ellers en verden til forskel paa de to lande og det ses med det samme, naar man koerer over graensen. I Mexico er der nogenlunde paent. Paene busser, paene byer og en paenere lugt. I Guatemala stinker der af diesel fra de mange lastbiler og busser. Og der er desvaerre alt for meget affald alle steder. Saa selvom vi med vemod forlader Guate, der har varet hoejdepunktet, og rejsen snart naermer sig sin afslutning, er det alligevel rart at komme lidt naermere civilisationen igen.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fyld bare en container med Maya ting og ta`et par uger til i Guatamala. I kan vel få sendt et par opgaver derud ?
Ove inviterer til cykkelhjul den 6.dec. må Christian være med ?

10:00 AM, november 12, 2005  
Blogger Stine og Christian said...

Ja vi fyldte gerne en container. Baade fordi der er saa meget spaendende at koebe og tage med hjem. Noget kan jo faktisk koebes i DK, men til helt andre priser.
Men ogsaa fordi vi ved det er de stakkels fattige Mayaers indtjening. De har saa utroligt lidt. Og vi har saa mange penge paa lommen. Derfor falder der ogsaa mange moenter af til tiggere og boern.

9:36 PM, november 12, 2005  

Send en kommentar

<< Home